Recensioner för Trombo ACC

Produkt: Tabletter

Oksana (positiv feedback)

Förebyggande mot hjärtinfarkt

Denna möjlighet har hörts. Men när påven drabbades av en hjärtinfarkt, slog trombo-röven sig i vårt medicinskåp. På grund av det faktum att pappa brukade röka utvecklade han en förutsättning för hjärtattack. Till detta ökade blodsockret. Och även om de följde sockret ganska nära, förbisade de en hjärtinfarkt. Efter en hjärtinfarkt fortsätter fadern att ta denna medicin en gång om dagen. Mamma klockor, så han glömmer inte. Tack vare ett speciellt skal som löser upp i tarmarna, lider inte påvens paag av att ta denna medicinering. I allmänhet känns det bra. Blodprovet bekräftar det regelbundet.

Catherine (positiv feedback)

Hjälper med högt hemoglobin.

Hjälper med infarkt, stroke, flytande blodet. Jag vet detta inte av hearsay, för i min tid mötte jag det faktum att jag hade ett högt hemoglobin. Jag vet att många drabbas av att hemoglobin tvärtom är mycket lågt men jag har ett sådant problem. Blodet var tätt genom analys, och detta måste bekämpas, eftersom det inte är för långt att tjäna blodproppar, och det vet du, är fylligt med ett dödligt utfall. Terapeuten Trombo ACC utsåg mig. Jag drack en tablett två gånger om dagen. Jag kan säga att efter en månad mina hemoglobinindex sjönk till 130 och jag kände mig verkligen mycket bättre. Jag har förlorat symptomen i samband med detta - huvudvärk, brist på aptit, sömn normaliserad. Fogarna stannade så ofta. Förbättrat utseende - saknas, så att säga, hudens rodnad.

Hopp (positiv feedback)

Eftersom min mormor är diabetiker plus detta även hypertensiv, har hon stor risk för hjärtinfarkt och därför för förebyggande behandling tar Trombo ACC. Läkemedlet innehåller små doser acetylsalicylsyra, tabletterna är belagda med en enteriskt löslig beläggning och på grund av detta minskar den irriterande effekten på magslemhinnan. Och de som tror att i stället för Trombo ACC kan dricka Aspirin är inte rätt. Dessa två droger skiljer sig från varandra trots att de har en aktiv substans. Så till exempel i Trombo ACC inte så mycket antiinflammatorisk och analgetisk effekt, men främst antiaggregant effekt (ett hinder för vidhäftning av blodplättar), i motsats till Aspirin. Om det faktum att han handlar försiktigt, skrev jag redan, så att du kan dricka den dagligen under en lång tid. Mormor klagar inte på några biverkningar från drogen. I allmänhet tror min mormor att medan hon tar medicinen är hon skyddad.

Sasha (positiv feedback)

Sådant ogenomskinlig men effektiv

Har överlämnat analysen inte trombocyter, resultatet är starkt upprörd. Det var nödvändigt att påbörja läkemedelsbehandling, vilket gör blodet mer flytande och förhindra uppkomsten av blodproppar. Jag ville ha det dyrare, men läkaren rekommenderade att inte komplicera och börja dricka en enkel aspirin. Det är väldigt billigt, säljs överallt. Jag drack två tabletter varje dag. Det viktigaste - inte på fastande mage för att ta acetylsalicylsyra - acetylsalicylsyra är och vad som gör syran? Korroderar väggarna i magen. Var särskilt försiktig om du har magkatarr eller magsår - är bättre, naturligtvis, låt inte prinimat.Preparat och billigt, riktigt fungerar. Behöver bara dricka regelbundet och exklusivt efter en måltid. Jag återupptog min blodplätttal efter en månad - resultatet var mycket bättre. Den ideala siffran var tre månader efter mottagandet, men jag tar drogen hittills regelbundet - Jag har diabetes. så jag är i en grupp riska.Pri konstant mottagning om du har en frisk mage och i allmänhet finns det inga kontraindikationer, inga biverkningar, inte alls. Läs noga igenom instruktionerna!

Svetlana (neutral spets)

Detta läkemedel min mor var ordinerad av en läkare för att förhindra bildandet av blodproppar. Ostensibly vanligt aspirin, eller acetylsalicylsyra, påverkar gastrisk mukosa illa. En Trombo-Ass finns i form av små tabletter, täckta med en skyddande beläggning. Men i själva verket är detta den vanliga acetylsalicylsyra, bara dyrare. När det gäller effektivitet tvivlar jag också på, för när min läkare mottagit en blodpropp i benet under mottagningen av drogen. Dessutom är det också skadligt att bli involverad i aspirin. Blodet blir för tunt, vilket kan leda till blödningar. Till exempel hade min mamma blödning i näthinnan, vilket är väldigt obehagligt och farligt. Så ta Trombo-ass bör vara mycket exakt.

Karina (negativ recension)

Ta med till sjukhuset

Jag har tyvärr fetma och högt kolesterol, dessutom högt blodtryck. Därför började jag ta detta läkemedel för att förebygga stroke. Det är billigt, det gläder sig. Men det är om du inte läsa manualen, som jag gör, jag förväntar nepriyatnostey.Pila två gånger om dagen - morgon och kväll. Redan på den första dagen av min en gång gnällde mage, då magen som helhet blev sjuk. Jag kopplade på något sätt inte med drogen, jag drack det ett par dagar. Det fanns en stark halsbränna, en smak av galla i munnen, då - kramper. Efter ytterligare en dag har gått fruktansvärda diarré (vid den tiden hade slutat med), jag var rädd och gick till polikliniku.Okazalos min gastrit (vars existens jag hade inte ens gissa) under påverkan av drogen har drabbats - det irriterar slemhinnan, där och halsbränna, och tråd. Min mage tvättades, en massa droger var ordinerad och läkemedlet förbjöds. Och när det gäller diarré som är vad - om du har laktosintolerans läkemedlet kontraindicerad. Och jag tror inte ens att just på grund av det faktum att jag är allergisk mot mjölk. Jag kan inte dricka ett läkemedel för flytande blod. Det är rätt, herrar - läs anvisningarna, eller bättre - gå till doktorn. Och läkemedlet på grund av det stora antalet kontraindikationer och starka biverkningar rekommenderar bara inte.

Recensioner: Trombo ASS

  • GL Farma GmbH
  • Hållbarhet: fram till 01.08.2020
  • GL Farma GmbH
  • Hållbarhet: fram till 01.07.2020
  • GL Farma GmbH, Österrike
  • Hållbarhet: fram till 01.09.2019
  • GL Farma GmbH, Österrike
  • Hållbarhet: fram till 01.08.2019

Kundrecensioner för Trombo ACC

Trombo Ass piller kom fram till mig. Under förutsättning att min mage är svag. De är täckta med en speciell skyddande beläggning. Såg länge för att förhindra trombos. Vid slutet av kursen var blodtal en storleksordning bättre. Trombo Ass förtärlar verkligen blodet. Jag kommer att upprepa avtalet senare.

För mig var den viktigaste faktorn att köpa Trombo Ass att tabletterna gick i ett speciellt skal, vilket inte irriterar magslemhinnan, men löser sig upp i duodenum. Eftersom läkemedlet är långvarigt och som ungdom var det ett sår, då är magen på land. Och totalt sett är hälsotillståndet utmärkt, vilket gör mig och mina barn mycket glada.

Jag själv riskerar att få en stroke, jag går in, ärftlighet är mycket dåligt. På papa-linjen var många sjuk med denna sjukdom, och jag har ofta symtom i samband med dålig vaskulär funktion. Därför Trombo Ass ta kurser, fördelarna med läkemedlet är billigt och ingen pobochek. Att känna sig mycket bättre, så jag fortsätter att ta och leda en hälsosam livsstil.

Det här verktyget jag har känt i flera år. Utnämnde sin fru när han led av ett hjärtinfarkt. Han skrämde oss alltså fruktansvärt. Men allt har visat sig och nu är makan levande och bra. Trombo Ass tar varje dag i lunchområdet innan man äter. Han började dricka mycket vatten under dagen. Jag lyckades till och med sluta röka. Det visade sig att rökning är en av riskfaktorerna för hjärtinfarkt. Det är bättre att inte röka. Det känns ganska normalt nu, som vi alla är väldigt glada av.

Trombotisk Ass, Cardio magnesium Aspirin Cardio et al. Antikoagulantia är farliga för hälsan om svaga fartyg och andra. Bodies orsakar hemorragisk stroke, vaskulär bristning, upp till aorta. Många på sjukhus från dessa droger och dör. Var försiktig och vaksam, köp inte på provokation av terapeuter, reumatologer och pseudokardiologer! Nu varannan patienter på sjukhus dör av dessa tromboassov... jag själv en läkare i det förflutna, och ljuga för mig inget intresse, min mor dog av det, dessa läkemedel kan orsaka blödningar, vände min man nästan ner efter operation av trombotiska ACCA tids läkare stoppas, min vän 2 månader sedan min man dog, fick en hjärtattack på jobbet, personalen kallas en ambulans, på sjukhuset dog av cardiomagnyl två dagar senare, aorta bristning, flera sår i de inre organen, sprängning av cerebrala kärl, hjärtattack, och all för cardimagnet! Och många sådana exempel, jag kommer inte att räkna upp allt. Det faktum att vanlig och billig acetylsalicylsyra gör många analoger, med mer giftiga tillsatser, gör inte aspirin användbar och livräddande. Det finns många naturliga substitut för aspirin.. lök, vitlök, tomater, omega 3.

Många äldre människor är intresserade av hur man tar Trombotisk ACC - på morgonen eller på kvällen, efter en måltid eller på fastande mage, och viktigast, hur länge du måste dricka det betyder, om du vill organisera sig bryter. Först och främst ta reda på om du verkligen behöver ta aspirin varje dag för förebyggande. Det kan vara att du har låg risk för hjärt-kärlsjukdom. I det här fallet bör den dagliga användningen av aspirin inte börja, för att inte utsätta din kropp för biverkningar. Patienter som har en hög risk för hjärtinfarkt eller stroke, måste du ta Trombotisk ASS varje dag, utan avbrott, trots eventuella negativa biverkningar på magen.

Efter undersökningen ordinerades jag en trombotisk röv, eftersom de fann en predisposition till trombos. Utnämningen utses för två månader, sedan en paus i tre månader och igen två månader för att dricka drogen. Medan jag dricker första kursen märkte jag att det blev lättare att flytta mina ben och något slags "upplyst" huvud, jag tror bättre. Tabletten är i ett skyddande skal, så kakan lider inte. Priset är bra. Jag kommer att ta det vidare.

Jag tar utnämningen av en läkare trombo röv som en profylax av stroke, jag gillar effekten, från honom och huvudet blev på något sätt tydligare och benen är lättare att röra sig. Tabletochki billigt, vilket är mycket viktigt för mig, som pensionär. Skyddande hud är för magen. Stora piller!

God billig och effektiv piller efter enterodragerad aspirin bara himmel och jord, hjälper trombotisk ACC blodförtunnande är mycket bra och magen inte skada honom, eftersom det finns ett skyddande skal.

Min medicin har perfekt passat mig, blodet flyter perfekt, jag ser inte några biverkningar, min mage tolereras mycket väl, det är jag mycket glad över det, för det är en långsiktig kurs. Mycket billigare än samma kardiomagnet, och den aktiva substansen är densamma.

Jag tar dessa piller i ungefär två år för att förhindra trombos (eftersom det finns en predisposition). På grund av det magiska magsmagret lider inte magen av trombotisk trombos. Jag tar i dosen en 50 mg tablett.

Jag köper för en äldre mamma efter en mikroinfarkt. Har tagits en gång om dagen i flera år. Det fanns inga återkommande tillfällen ännu.

Trombo ACC kommentarer

Läkemedlet Trombo ACC är ett botemedel mot icke-steroidgruppen. I hjärtat av medicinen är acetylsalicylsyra (Aspirin), vilket minskar feber och undertrycker inflammation. Dessutom minskar det smärta som orsakats av kränkningar av kroppens kardiovaskulära system. Tilldela Trombo ACC i sådana fall som förekomsten av hjärtattacker, trombos, stroke. Medicinen ingår i profylaktiska förfaranden för behandling av kärlsystem och kärlsystem.

Aktiv substans: Acetylsalicylsyra

Gruppen: för blod ✚

Är läkemedlet registrerat?: kolla in ☜

Läkemedlet tillsattes: 2009-04-04.
Instruktioner uppdaterad: 2018-04-05

Analoger och substitut

☠ OBS! Läkemedel pacifiers - hur man uppfödar ryssarna eller vad du inte kan spendera pengar på!

Korta instruktioner för användning, kontraindikationer, komposition

Indikationer (från vad hjälper?)
Trombo ACC är effektiv för primär och sekundär förebyggande av blodtillförselstörningar i hjärtat, med angina pectoris. Lösningen används också för att förhindra förekomsten av cerebrala blödningar, cirkulationsstörningar i centrala nervsystemet och blodpropps blodpropp i postoperativ period.

Kontra
Trombotisk ACC används inte för ulcerösa lesioner i matsmältningsorganen, med en diagnostiserad aspirintriad och allvarligt njursvikt. Det är förbjudet att använda drogen före 18 års ålder, ökad känslighet för komponenterna i Trombo ACC; Strikt kontraindicerad samtidig användning med metotrexat.

Metod för applicering (dosering)
Den används bara i full mage, med vatten.
För att förhindra hjärtinfarkt och förhindra blödning i hjärnan, ska 50-100 milligram per dag användas. förebyggande åtgärder för cirkulationsstörningar i centrala nervsystemet kräver användning av 50, högst 100 mg av läkemedlet per dag; För förebyggande av djup venetrombos bör dosen vara 100-200 milligram av läkemedlet per dag.

Biverkningar
Patienternas svar på läkemedlet är individuellt. Det kan finnas negativa effekter såsom hörselnedsättning, buller förekomst i örat, yrsel och ökad magsyra, magsmärtor, duodenalsår lesion karaktären av blödning från matsmältningsorgan, illamående och kräkningar.

överdos
Ovanstående överträdelser finns nästan inte om du applicerar Trombo ACC vid rekommenderad dosering. Men om en överdosering uppstår, tvättas tarmarna (enema) och magen och enterosorbenter ges.

Typ av problem
Läkemedlet tillverkas i form av tabletter belagda med en löslig beläggning, en dos av 50, 100 milligram för 28 eller 30 stycken per förpackning.

Rekommendationer / recensioner av läkare: Vi har på plats en stor del av konsultationer där 27 patienter och läkare diskuterar läkemedlet Trombo ACC - se

Trombo ACC /

Beredning: THOMBO ASS®
Aktiv substans: acetylsalicylsyra
ATC-kod: B01AC06
KFH: NSAIDs. antitrombocytmedel
Reg. nummer: П №013722 / 01
Datum för registrering: 29.12.06
Ägare reg. godkänd: LANNACHER HEILMITTEL Ges.m.b.H.

DRUGSFORM, SAMMANSÄTTNING OCH FÖRPACKNING

◊ Tabletter, filmbelagd enterisk beläggning vit, rund, biconcave; med en blank, slät eller något grov yta.

1 flik.Acetylsalicylsyra 50 mg - "- 100 mg

Hjälpämnen: laktos, mikrokristallin cellulosa, kolloidal kiseldioxid, potatisstärkelse, talk, triacetin, silikonhaltiga antiskum SE2, eudrazhit L30D (metakrylsyra-etakrylat sampolymer).

10 st. - blåsor (3) - kartongförpackningar.

Beskrivning av beredningen är baserad på en godkänd bruksanvisning.

FARMAKOLOGISK ÅTGÄRD

NSAID. Grundval av verkningsmekanismen av aspirin är irreversibel hämning av cyklooxygenas och därigenom blockeras syntesen av tromboxan A2 och trombocytaggregation undertrycks. Man tror att det finns andra mekanismer för att undertrycka trombocytaggregation, vilket expanderar användningsområdet i olika vaskulära sjukdomar.

Det har också en antiinflammatorisk, analgetisk och antipyretisk effekt.

farmakokinetik

Efter att ha tagit drogen inuti absorberas acetylsalicylsyra från övre delen av tunntarmen. Cmax i plasma noteras i genomsnitt 3 timmar efter det att läkemedlet tagits.

Acetylsalicylsyra genomgår partiell metabolism i levern med bildandet av mindre aktiva metaboliter.

Det utsöndras av njurarna både i oförändrad form och i form av metaboliter. T1 / 2 för acetylsalicylsyra (ASA) är cirka 15 minuter, för metaboliter - ca 3 timmar.

INDIKATIONER

- förebyggande av akut myokardinfarkt i närvaro av riskfaktorer (som diabetes mellitus, hyperlipidemi, hypertoni, fetma, rökning, ålder)

- sekundärt förebyggande av hjärtinfarkt

- förebyggande av stroke (även hos patienter med transienta störningar i hjärncirkulationen)

- profylax av övergående sjukdomar i hjärncirkulationen

- förhindrande av tromboembolism efter kirurgi och interventionella vaskulära procedurer (såsom koronar bypass-ympning, karotisk endarterektomi, arteriovenösa bypass, angioplastik, halspulsåder);

- förebyggande av djup venetrombos och tromboembolism hos lungartären och dess grenar (till exempel med långvarig immobilisering som ett resultat av allvarlig kirurgisk ingrepp).

DOSING MODE

Tabletter ska tas oralt, utan att tugga, innan de äts, med en liten mängd vätska.

Tilldela insidan av 50-100 mg 1 gång per dag.

Trombo ACC är konstruerad för långvarig användning. Varaktigheten av behandlingen bestäms individuellt.

ADVERSE EFFEKTER

Allergiska reaktioner: urtikaria, angioödem, anafylaktiska reaktioner.

Från matsmältningssystemet: illamående, halsbränna, kräkningar, magsmärtor, gastriska mukosala sår och dvenadtsatiprestnoy tarmen (inklusive perforerad), förhöjda leverenzymer.

Från andningsorganen: bronkospasm.

På sidan av hematopoiesis-systemet: anemi (sällan), ökad blödning.

Från sidan av centrala nervsystemet: yrsel, buller i öronen.

I allmänhet tolereras trombotisk ACC väl av patienter (på grund av lågt innehåll av acetylsalicylsyra i läkemedlet). Biverkningar noteras i enskilda fall.

KONTRA

- erosiva och ulcerativa lesioner i mag-tarmkanalen, gastrointestinal blödning;

- "astma" (bronkial astma inducerad av intag av salicylater och NSAID)

- "Aspirin" triad (kombination av astma, återkommande nasal polypos och näsans bihålor och intolerans av acetylsalicylsyra);

- kombinerad användning med metotrexat i en dos av 15 mg / vecka eller mer

- Graviditet (I och III trimester);

- amning (amning)

- barn och ungdomar under 18 år

- Överkänslighet mot acetylsalicylsyra, till hjälpämnena i läkemedlet och andra NSAIDs.

C fÖRSIKTIGHET föreskrivs för gikt, hyperurikemi, ulcerösa skador i magtarmkanalen eller blödningen från det gastrointestinala området historia, njur- och leversvikt, bronkial astma, kroniska luftvägssjukdomar, i hösnuva, nasal polypos, allergiska reaktioner på medicinering historia, under applicering av med metotrexat i en dos på mindre än 15 mg / vecka.

FÖRÄNDRIGHET OCH LAKTATION

Användningen av stora doser salicylater under de första 3 månaderna av graviditeten är förknippad med en ökad frekvens av fostrets utvecklingsfel (delad himmel, hjärtfel). Under graviditetens andra trimester kan salicylater endast ges i ljuset av en strikt bedömning av risk och fördel. Utnämningen av ASA under sista trimestern är kontraindicerad.

Salicylater och deras metaboliter tränger in i bröstmjölk i små doser. Långtidsanvändning av salicylater är anledningen till att man slutar amma. Det oavsiktliga intaget av salicylater under amning åtföljs inte av utvecklingen av biverkningar hos barnet och behöver inte upphöra med amning.

SÄRSKILDA INSTRUKTIONER

ASA kan provocera bronkospasm, samt orsaka anfall av bronkial astma och andra reaktioner av överkänslighet. Riskfaktorer är närvaron av bronchial astma i historien, hönsfeber, nasal polypos, kroniska respiratoriska sjukdomar, liksom allergiska reaktioner mot andra droger (pruritus, urtikaria).

ASA kan orsaka blödning av varierande svårighetsgrad under och efter kirurgiska ingrepp.

Kombinationen av ASA med antikoagulantia, trombolytika, antiplatelet medel åtföljs av en ökad risk för blödning.

ASA i låga doser kan prova utvecklingen av gikt hos predisponerade individer som har minskat urinsyrautskiljningen.

Kombinationen av ASA med metotrexat åtföljs av en ökad förekomst av biverkningar från hematopoiesis-systemet.

Höga doser av ASA har en hypoglykemisk effekt, vilket måste beaktas vid förskrivning till patienter med diabetes mellitus som får hypoglykemiska läkemedel.

Med ett kombinerat möte med GCS, kom ihåg att under behandlingen minskar nivån av salicylater i blodet, och efter avbrytande av GCS är en överdos av salicylater möjlig.

Det rekommenderas inte att kombinera ASA med ibuprofen, eftersom den senare förvärrar den positiva effekten av ASA om förväntad livslängd.

När en kombination av ASA med alkohol ökar risken för skador på slemhinnan i mag-tarmkanalen och förlänger blödningstiden.

ÖVERDOS

Överdosering är osannolikt på grund av det låga innehållet av acetylsalicylsyra i läkemedlet. Överdosering av ASA är förknippad med risk för gastrointestinal blödning. Överdosering är särskilt farlig hos äldre patienter.

symptom: illamående, kräkningar, tinnitus, yrsel, förvirring, generell sjukdom.

behandling: artificiell kräkning, utnämning av aktivt kol, laxermedel; Om nödvändigt, korrigera syra-basbalansen.

DRUG INTERACTION

Med samtidig användning av Thrombot ACC ökar effekten av följande läkemedel:

- Metotrexat genom att minska renal clearance och förskjuta det från bindningen med proteiner;

- heparin och indirekta antikoagulantia på grund av nedsatt trombocytfunktion och förskjutning av indirekta antikoagulantia från bindning till proteiner,

- Trombolytiska och antiplatelet medel (ticlopidin);

- Digoxin på grund av minskad njurutdelning

- hypoglykemiska medel (insulin och sulfonylureendivat) på grund av hypoglykemiska egenskaper hos ASA själv i höga doser och förskjutning av sulfonylureaderivat från bindningar med proteiner;

- Valproinsyra på grund av dess förskjutning från bindningarna med proteiner.

Additiv effekt observeras vid samtidig mottagning av ASA med etanol.

ASA försämrar effekten av urikosurala medel (bensbromaron) på grund av konkurrerande tubulär eliminering av urinsyra.

Med samtidig applicering av GCS ökas salicylaten och deras effekt försvagas.

FRISKRIVNINGAR FRÅN LÄKEMEDEL

Läkemedlet är godkänt för användning som en OTC-produkt.

VILLKOR OCH FÖRVARINGSBETINGELSER

Läkemedlet ska förvaras i en torr, skyddad mot ljus, utom räckhåll för barn vid en temperatur av högst 25 ° C. Hållbarhet - 3 år.

Trombo ACC

Blanketter för frisläppande

Instruktion trombot ACC

Det trombotiska ACC-läkemedlet från det österrikiska läkemedelsföretaget Lannacher Heilmittel är inget annat än den välkända acetylsalicylsyra. Trombocytaggregationshämmande (trombocytaggregationshämmande) effekten av acetylsalicylsyra upptäcktes 1950, dvs i själva verket är det den första antiaggregant. Användningen av lågdos acetylsalicylsyra för primär och sekundär kardiovaskulär prevention har en solid bevisbas som samlats in av kliniker under de senaste decennierna. Samtidigt ger de flesta rekommendationerna ett långsiktigt och ofta permanent intag av läkemedlet. Trombo ACC är acetylsalicylsyra i en dos anpassad för förebyggande och behandling av hjärt-kärlsjukdomar. Mekanismen för verkan av läkemedlet associerat med undertryckande av blodplätts cyklooxygenas, vilket således inhiberar syntesen av cyklisk endoperikisey med efterföljande blockad av tromboxan A2-bildningen och minska trombocytaggregation förmåga (klibbar ihop). Ytterligare trombotiska effekter är undertryckande av ACC-syntes av prostacyklin, minskar den trombogena potentialen hos den vaskulära väggen, syntes aktiverings lipoxiner. Trombus ACC absorberas i tunntarmen. Den maximala koncentrationen av den aktiva substansen uppnås tre timmar efter administrering av en enstaka dos.

Blodplättar är en av de ledande komponenterna i endotelskador och uppkomsten av aterosklerotisk plack. De bosätter sig i stället för kärlsjukdom, vilket leder till en kränkning av kärlledningsförmågan, ischemi och nekros hos vävnadsstället. Trombocyter kan frigöra inflammatoriska mediatorer, fördjupa vaskulär dysfunktion och aterosklerotiska processer i aktivering av en kardiovaskulär patologi. I detta sammanhang finns det ett växande behov av att blockera trombocytaggregation i denna patientgrupp.

Detta uppnås genom en omfattande behandling med antiplatelet. Empiriskt, bekräftades det att minskningen i dosen av acetylsalicylsyra inte påverkar dess antiblodplättsegenskaper, men det minskar signifikant risken för biverkningar, i synnerhet - NSAID-gastropati, vilket är särskilt viktigt vid kronisk administrering. Enligt statistiken tillåter användningen av trombotisk ACC att förebygga upp till 20 myokardinfarkt för varje tusen patienter. De mest omfattande uppgifterna om användning av acetylsalicylsyra vid förebyggande av hjärtattacker och stroke från fem stora kliniska prövningar publicerades 2002. Det har visat sig att inklusionskomplexet i kardiovaskulär terapi av acetylsalicylsyra i 35% minskad risk för en första myokardiell infarkt. Bevisbasen för sekundär förebyggande av hjärt- och kärlsjukdomar med acetylsalicylsyra är inte mindre omfattande. Också i 2002 det publicerade resultaten av studien fördelarna med användning av acetylsalicylsyra i sekundär prevention av kardiovaskulära händelser, enligt vilken läkemedlet reducerade hastigheten för total mortalitet med 18%, hjärtinfarkt hastighet - vid 30%, stroke - vid 20%. risken för blödning i mag-tarmkanalen var högre än i kontrollgruppen, emellertid, såsom visas genom analys av data, är mycket större än den skada av den möjliga utvecklingen av icke-fatal gastrointestinal blödning användningen av läkemedlet för att förebygga dödliga kardiovaskulära händelser. Till detta ska tilläggas att det trombotiska ACC finns i en speciell enterobeläggning som minimerar de skadliga effekterna av aspirin på magslemhinnan.

Trombotisk ACC - instruktioner för användning analoger betyg frisättning (tabletter 50 mg och 100 mg) av läkemedel för behandling av angina och förebyggande av stroke och hjärtinfarkt hos vuxna, barn och under graviditet. Samverkan med alkohol

I den här artikeln kan du läsa instruktionerna för att använda drogen Trombo ACC. Det finns recensioner av besökare på webbplatsen - konsumenterna av denna medicinering samt yttranden från läkare av specialister på användningen av Trombo ACC i deras praktik. En stor förfrågan är att aktivt lägga till sin återkoppling om drogen: medicinen hjälpte eller hjälpte inte till att bli av med sjukdomen, som observerades komplikationer och biverkningar, eventuellt inte deklarerade av tillverkaren i anteckningen. Analoger av Trombo ACC i närvaro av existerande strukturella analoger. Används för behandling av angina och förebyggande av stroke och hjärtattacker hos vuxna, barn, samt under graviditet och amning. Sammansättning och interaktion av läkemedlet med alkohol.

Trombo ACC - icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID). Verkningsmekanismen för acetylsalicylsyra (ASA) är irreversibel hämning av cyklooxygenas, vilket blockerar syntesen av tromboxan A2 och hämmar trombocytaggregation. Man tror att det finns andra mekanismer för att undertrycka trombocytaggregation, vilket expanderar användningsområdet i olika vaskulära sjukdomar.

Det har också en antiinflammatorisk, analgetisk och antipyretisk effekt.

struktur

Acetylsalicylsyra + hjälpämnen.

farmakokinetik

Efter att ha tagit drogen inuti absorberas acetylsalicylsyra från övre delen av tunntarmen. Acetylsalicylsyra genomgår partiell metabolism i levern med bildandet av mindre aktiva metaboliter. Det utsöndras av njurarna både i oförändrad form och i form av metaboliter.

vittnesbörd

  • förebyggande av akut myokardinfarkt i närvaro av riskfaktorer (såsom diabetes mellitus, hyperlipidemi, arteriell hypertoni, fetma, rökning, ålder)
  • sekundär förebyggande av myokardinfarkt;
  • instabil angina;
  • förebyggande av stroke (inklusive hos patienter med övergående sjukdomar i hjärncirkulationen)
  • profylax av transienta störningar i cerebral cirkulation;
  • förebyggande av tromboembolism efter kirurgi och interventionella vaskulära procedurer (såsom koronar bypass-ympning, karotisk endarterektomi, arteriovenösa bypass, angioplastik, halspulsåder);
  • förebyggande av djup venetrombos och tromboembolism hos lungartären och dess grenar (till exempel med långvarig immobilisering som ett resultat av allvarlig kirurgisk ingrepp).

Blanketter för frisläppande

Tabletterna täcks med ett lock, lösligt i tarmarna 50 mg och 100 mg.

Instruktioner för användning och dosering

Tabletter ska tas oralt, utan att tugga, innan de äts, med en liten mängd vätska.

Tilldela inuti 50-100 mg en gång om dagen.

Trombo ACC är konstruerad för långvarig användning. Varaktigheten av behandlingen bestäms individuellt.

Bieffekt

  • nässelfeber;
  • angioödem;
  • anafylaktiska reaktioner;
  • illamående, kräkningar;
  • halsbränna;
  • buksmärtor;
  • sår i slemhinnan i mage och tolvfingertarmen (inklusive perforering);
  • bronkospasm;
  • anemi (sällan);
  • ökad blödning
  • yrsel;
  • buller i öronen.

Kontra

  • erosiva och ulcerösa lesioner i mag-tarmkanalen, gastrointestinal blödning;
  • "Aspirin" astma (bronkial astma inducerad genom intag av salicylater och NSAID);
  • "Aspirintriad" (kombination av bronkial astma, återkommande nasal polyposis och paranasala bihålor och intolerans mot acetylsalicylsyra);
  • hemorragisk diatese;
  • kombinerad användning med metotrexat i en dos av 15 mg eller mer per vecka;
  • 1 och 3 trimestern av graviditet;
  • amning (amning);
  • barn och ungdomar under 18 år
  • överkänslighet mot acetylsalicylsyra, till hjälpämnen i läkemedlet och andra NSAIDs.

Applicering under graviditet och amning

Användningen av stora doser salicylater under de första 3 månaderna av graviditeten är förknippad med en ökad frekvens av fostrets utvecklingsfel (delad himmel, hjärtfel). Under graviditetens andra trimester kan salicylater endast föreskrivas med strikt risk- och nyttoanalys. Utnämningen av ASA under sista trimestern är kontraindicerad.

Salicylater och deras metaboliter tränger in i bröstmjölk i små doser. Långtidsanvändning av salicylater är anledningen till att man slutar amma. Det oavsiktliga intaget av salicylater under amning åtföljs inte av utvecklingen av biverkningar hos barnet och behöver inte upphöra med amning.

Särskilda instruktioner

Trombo ACC kan provocera bronkokonstriktion, samt orsaka anfall av bronkial astma och andra reaktioner av överkänslighet. Riskfaktorer är närvaron av bronchial astma i historien, hönsfeber, nasal polypos, kroniska respiratoriska sjukdomar, liksom allergiska reaktioner mot andra droger (pruritus, urtikaria).

Acetylsalicylsyra kan orsaka blödning av varierande svårighetsgrad under och efter kirurgiska ingrepp.

Kombinationen av Trombo ACC med antikoagulantia, trombolytiska medel, antiplatelet medel åtföljs av en ökad risk för blödning.

Acetylsalicylsyra i låga doser kan prova utvecklingen av gikt hos predisponerade individer som har minskat urinsyrautskiljningen.

Kombinationen av Trombo ACC och metotrexat åtföljs av en ökad förekomst av biverkningar från hematopoiesis-systemet.

Höga doser av ASA har en hypoglykemisk effekt, vilket måste beaktas vid förskrivning till patienter med diabetes mellitus som får hypoglykemiska läkemedel.

När de kombineras med utseende av glukokortikosteroider (GCS) bör komma ihåg att under behandlingen nivån av salicylater i blodet är reducerat, och efter utsättande av kortikosteroider möjligt överdos av salicylater.

Det rekommenderas inte att kombinera ASA med ibuprofen, eftersom den senare förvärrar den positiva effekten av ASA om förväntad livslängd.

När Trombo ACC kombineras med alkohol, ökar risken för skador på mag-tarmslimhinnan och förlängning av blödningstiden.

Droginteraktioner

Med samtidig användning av Thrombot ACC ökar effekten av följande läkemedel:

  • metotrexat genom att reducera renal clearance och förskjuta det från bindningen med proteiner;
  • heparin och indirekta antikoagulantia på grund av nedsatt trombocytfunktion och förskjutning av indirekta antikoagulanter från sambandet med proteiner;
  • trombolytiska och antiplatelet medel (ticlopidin);
  • digoxin på grund av en minskning av njurutskiljningen
  • hypoglykemiska medel (insulin och sulfonylureaderivat) på grund av de hypoglykemiska egenskaperna för ASA i höga doser och förskjutning av sulfonylureor bindningar med proteiner;
  • valproinsyra genom att förskjuta den från dess bindningar med proteiner.

Additiv effekt observeras vid samtidig administrering av ASA med etanol (alkohol).

Trombo ACC försämrar effekten av urikosuriska medel (bensbromaron) på grund av konkurrensutsatt tubulär eliminering av urinsyra.

Med samtidig applicering av GCS ökas salicylaten och deras effekt försvagas.

Analoger av läkemedlet Trombo ACC

Strukturala analoger för den aktiva substansen:

  • Anopirin;
  • ASA cardio;
  • Aspikor;
  • aspinate;
  • Aspinat 300;
  • Aspen Cardio;
  • aspirin;
  • Aspirinkardio;
  • Atsekardol;
  • Atsenterin;
  • Acetylsalicylsyra;
  • Acetylsalicylsyra Cardio;
  • Atsilpirin;
  • Atssbirin;
  • Bufferin;
  • Zorex Morning;
  • Cardi ASK;
  • Kolfarit;
  • Mikristin;
  • Plolidol 100;
  • Plolidol 300;
  • Taspir;
  • Trombogard 100;
  • Trombopol;
  • Walsh Asalgin;
  • Upsarin från UPSA;
  • Hack el-Payne.

Trombo ACC

Beskrivningen är aktuell på 2015/04/24

  • Latinska namn: Trombo ASS
  • ATX-kod: B01AC06
  • Aktiv beståndsdel: Acetylsalicylsyra (Acidum acetylsalicylicum)
  • producent: Lannacher Heilmittel, G.L.Pharma (Österrike)

struktur

Preparatet innehåller acetylsalicylsyra som en aktiv substans, liksom sådana hjälpkomponenter som kiselkolloidal dioxid, laktosmonohydrat, MCC, potatisstärkelse.

Sammansättningen av skalet innefattar en sampolymer av metakrylsyra och etylakrylat, talk, triacetin.

Typ av problem

Tabletter i ett filmskal.

Farmakologisk aktivitet

Läkemedlet är ett icke-steroidalt antiinflammatoriskt läkemedel.

Farmakodynamik och farmakokinetik

Läkemedlets verkan är baserad på irreversibel inaktivering COX-1. Detta leder till inhibering av syntes prostaglandiner, tromboxan och prostacykliner. Det här verktyget minskar aggregeringen trombocyt och utbildning blodproppar genom att blockera syntesen tromboxan A2.

Trombon ACC ökar också fibrinolytisk aktivitet av plasma och minskar innehållet K-vitaminberoende koagulationsfaktor.

trombocytaggregationshämmande Effekten utvecklas huvudsakligen efter användning av tabletter i små doser. Efter en enstaka dos varar den i en vecka. Dessa egenskaper orsakar användningen av Trombo ACC för förebyggande och behandling av komplikationer åderbråck, myokardinfarkt och ischemisk hjärtsjukdom.

Tabletter fungerar också som antiinflammatorisk, smärtstillande medel och pyretiska organ.

Den aktiva beståndsdelen absorberas snabbt och fullständigt från matsmältningsorganet om det tas in. Under den här tiden acetylsalicylsyra till viss del metaboliseras.

Med biotransformation omvandlas den i huvudsak metabolit - salicylsyra, splittrar huvudsakligen i levern under handlingen av dess enzymer med utbildning fenylsalicylat, salicylicursyra och glukuronidsalicylat, som finns i vävnader och urin. Hos kvinnliga patienter, processen metabolism saktar ner. Salicylsyra kan tränga in placenta barriär och utsöndras i bröstmjölk.

Grad av kommunikation acetylsalicylsyra och salicylsyra med plasmaproteiner höga. De distribueras snabbt i kroppen.

Halveringstiden för den aktiva komponenten i Trombo ACC från plasman är cirka 15-20 minuter. Med flera inträden ackumuleras det inte i serum. Cirka 1% acetylsalicylsyra utsöndras genom njurarna. Den återstående delen är allokerad i formuläret salicylater och deras metaboliter. Med normal njurfunktion matas ca 80-100% av en enstaka dos på 1-3 dagar.

Indikationer för användning Trombo ACC

Följande indikationer för användning av Trombo ACC är kända:

  • förebyggande stroke, akut hjärtinfarkt, när det finns riskfaktorer och utveckling av återkommande myokardinfarkt;
  • angina pectoris;
  • förebyggande tromboembolism efter rörelseoch invasiva ingripanden på fartyg, transienta störningar i cerebral cirkulation, liksom djup venetrombos och pulmonell tromboembolism och dess grenar.

Kontra

Användningen av tabletter är kontraindicerad när:

  • erosiva och ulcerativa lesionergastrointestinal;
  • överkänslighet mot läkemedlets komponenter;
  • bronkial astma, vilket orsakas av ansökan salicylateroch icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel;
  • kombination av bronkial astma, reducera polypos näsa och paranasala bihålor, intolerans acetylsalicylsyra;
  • barn under 18 år
  • blödning i matsmältningsorganet
  • hemorragisk diatese;
  • av graviditeten (I och III trimester);
  • amning.

Försiktighetsåtgärder bör vidtas när:

  • bronkial astma;
  • gikt;
  • tillgänglighet i historiaulcerativa lesioner GIT eller gastrointestinal blödning;
  • hösnuva;
  • allergier på andra läkemedel
  • hyperurikemi;
  • njursvikt;
  • leverinsufficiens;
  • kroniska sjukdomar i andningssystemet;
  • polypos näsa.

Under andra trimestern bör gravid Trombo ACC också användas med försiktighet.

Biverkningar

Tabletterna tolereras som regel väl av patienter. Negativa reaktioner observeras endast i sällsynta fall.

Följande oönskade biverkningar är kända vid användning av läkemedlet:

  • matsmältningssystemet: kräkningar, illamående, halsbränna, smärta i buken
  • hematopoietiskt system: ökad blödningsincidens och hematom under och efter operationen. De kan orsaka akut eller kronisk anemi med motsvarande symtom
  • CNS: tinnitus, yrsel, hörselnedsättning
  • allergi: hjärt-respiratorisk nödsyndrom, hudutslag, urtikaria, rinit, klåda, angioödem, ödem nasal slemhinna, bronkospasm, svår allergiska reaktioner, till exempel anafylaktisk chock.

I sällsynta fall kan användningen av läkemedlet leda till magsår och duodenalsår, liksom transienta övergångar i levern med en ökning av aktiviteten levertransaminas.

Instruktioner för användning Trombo ACC (Metod och dosering)

Läkemedlet tas oralt före måltid. Tabletter kan inte tuggas, men de kan tvättas med lite vätska.

Instruktion för användning Trombo ACC rapporterar att läkemedlet ska tas under lång tid, men den exakta varaktigheten av behandlingen bestäms av läkaren. Det beror på vilka tabletter som appliceras i varje enskilt fall.

Den vanliga dosen som indikeras av instruktionen på Trombo Ass är 100 mg eller 50 mg. Tabletter appliceras en gång om dagen.

överdos

Man tror att en överdos av detta läkemedel är osannolikt. Vid användning av tabletter i doser som väsentligt överstiger åtgärden är följande symptom möjliga: illamående, tinnitus, förvirring, kräkningar, yrsel, sjukdomskänsla.

När en överdos orsakas av kräkningar, utnämna laxermedel och Aktivt kol, genomfört alkaliserande behandling.

Ofta leder överdosering till allvarliga konsekvenser hos patienter i ålderdom.

Symptom på överdosering av måttlig och svår grad utvecklas med en enstaka dos på 150-300 mg / kg och däröver. I detta fall respiratorisk alkalos med kompensatorisk metabolisk acidos, hyperventilation, andningssvårigheter hyperpyrexi, noncardiogenic lungödem, asfyxi, störning av hjärtrytmen, depression av hjärtat, minskning tryck, dehydratisering, kränkning av metabolism glukos, njurdysfunktion, buller i öronen, dövhet, blödning i matsmältningskanalen, hematologiska störningar, nervsystemet förtryck.

När symtom på överdosering med måttlig till svår svårighetsgrad uppträder, ska patienterna omedelbart inleds och behandlas med akutbehandling. visar tvingad alkali diureas, magsköljning, återställande av vatten-elektrolytbalans, normalisering av syra-basbalans, tablettering Aktivt kol. Behandlingen är symptomatisk.

interaktion

Detta läkemedel kan förbättra effekten av:

  • metotrexat - användning med detta läkemedel är kontraindikativ vid en dos av 15 mg per vecka eller mer, kombinationen i mindre doser administreras med försiktighet
  • trombolytisk, trombocytaggregationshämmande, hypoglykemiskläkemedel;
  • heparin;
  • digoxin;
  • indirekta antikoagulantia;
  • Valproinsyra.

Samverkan med alkoholhaltiga drycker reduceras till additiv effekt. Trombo ACC minskar också effekten urikozuricheskih droger.

avel salicylater ökar med applikation system GCS, vilket försvagar deras handlingar.

Försäljningsvillkor

Läkemedlet kan säljas utan recept. Men innan du använder det är det lämpligt att konsultera en läkare. Endast han vet vilka indikationer på användningen av Trombo ACC i varje fall och hur länge läkemedlet ska användas.

Förvaringsförhållanden

Denna produkt ska förvaras på en torr och mörk plats. Den optimala temperaturen är upp till 25 ° C. Läkemedlet ska skyddas från barn.

Utgångsdatum

Hållbarheten för läkemedlet är 3 år. Du kan inte använda produkten efter den här tiden.

analoger

På Internet jämför ofta aspirin och Trombo ACC. Man tror att det sista droget verkar mer försiktigt och tolereras bättre av kroppen. Det är därför som det ofta föreskrivs för förebyggande kardiovaskulära komplikationer. Ändå, inte sällan aspirin ange som den mest populära analogen av Trombo ACC.

Dessutom är följande läkemedel kända, vilka är liknande i verkan mot läkemedlet som beskrivs:

Varje analog av Trombo ACC har sina egna särdrag för applikation. Byt ut detta läkemedel efter eget gottfinnande, utan att ha råd med den behandlande läkaren är inte önskvärt.

Recensioner om Trombo ACC

Recensioner om Trombo ACC är vanligtvis positiva. Acceptera det vanligtvis patienter i ålderdom. De flesta av dem noterar effektiviteten av läkemedlet. Ändå är det exakta upptagningssystemet ofta kontroversiellt. Visst kan du bara bestämma hur och hur mycket läkemedlet ska användas i varje enskilt fall, bara en specialist kan. Om biverkningar recensioner om Trombo ACC rapporterades mycket sällan.

Pris Trombo ACC, var du kan köpa

Pris Trombo ACC 100 mg för 28 eller 30 tabletter i ett paket med ca 50 rubel. Kostnaden för läkemedlet i en dos av 50 mg för 28 eller 30 stycken per förpackning är i genomsnitt 45 rubel. aspirin kostar i de flesta fall mycket billigare, men experter rekommenderar inte att man byter ut ett verktyg till ett annat, eftersom användningsanvisningarna är olika för dem. Pris tabletter Trombo ACC bland andra trombocytaggregationshämmande droger anses vara ganska överkomliga.

Trombo ACC: användarmanual

Läkemedlet Trombo ACC tillhör gruppen icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel och har en uttalad analgetisk, antipyretisk och antiplateleteffekt.

Form av frisättning och läkemedelskomposition

Trombo ACC finns i form av tabletter för oral användning, filmbelagd, enteriskt belagd. Tabletter vit, rund, konvex på båda sidor, förpackade i blisterförpackningar med 14 bitar (2) i kartongen, bundna till läkemedlet abstrakt detaljerad beskrivning av egenskaperna.

Varje tablett innehåller 50 mg eller 100 mg aktiv princip - Acetylsalicylsyra som hjälpkomponenter är: laktosmonohydrat, mikrokristallin cellulosa, kiseldioxid, potatisstärkelse.

Indikationer för användning

Tabletter Trombo ACC ordineras till patienter som huvudagent eller som del av komplex terapi för behandling och förebyggande av följande tillstånd:

  • förebyggande av akut hjärtinfarkt (primär) för patienter i riskzonen - de med diabetes mellitus, hyperkolesterolemi, hypertoni, fetma
  • behandling och förebyggande av angina attacker
  • förebyggande av ischemisk stroke med blockering av lumen av stora blodkärl genom atherosklerotiska plack;
  • förebyggande av cerebrala cirkulationsstörningar med ischemisk typ;
  • förebyggande av djup venetrombos
  • profylax av tromboembolism efter kirurgiska ingrepp på kärl (koronarartär bypasstransplantation, stentplacering i kransartärer, angioplastik).

Kontra

Drogen kan inte startas på egen hand, förlita sig på sina egna känslor och välbefinnande. Trombo ACC-tabletterna har ett antal kontraindikationer:

  • gastrointestinal blödning eller misstanke om dem
  • peptisk sår i mage och tolvfingertarm i fasen av exacerbation eller i anamnese
  • hemorragisk diatese;
  • Den bronchiala astmen, som uppträdde på grund av terapi med acetylsalicylsyra eller andra läkemedel från gruppen av NSAID;
  • sjukdomar i lever och njurar, åtföljd av ett brott mot organens funktion
  • samtidig behandling med metotrexat;
  • kroniskt hjärtsvikt
  • graviditet i 1 och 3 trimester;
  • amningstiden
  • ålder till 18 år;
  • laktosintolerans, glukosmalabsorptionssyndrom;
  • polypos av nasala bihålor.

Relativa kontraindikationer för användningen av läkemedlet är:

  • gikt;
  • hyperuricemi;
  • mild njurinsufficiens
  • allergi mot läkemedel;
  • 2 grader av graviditeten
  • Förberedelse för operation, inklusive dental;
  • höfebera;
  • en erosiv gastrit hos anamnesen.

Dosering och administrering

Tabletter Trombo ACC ska tas efter en måltid eller under en måltid, pressas med mycket vatten, utan att spricka eller hugga. Läkemedlet är avsett för långvarig användning, men doktorn bestämmer dosen och varaktigheten av behandlingstiden, beroende på patientens tillstånd och kroppens egenskaper.

För att förhindra infarkt och trombos är den dagliga dosen av läkemedlet 50 mg, om så krävs kan den ökas till 100 mg per dag under överinseende av en läkare.

För förebyggande och behandling av lungemboli och djup ventrombos administreras 100 till 200 mg läkemedel per dag uppdelat i 2 doser.

Användning av läkemedlet under graviditet och amning

I den första trimestern av graviditeten läkemedlet Trombotisk ACC inte anges, eftersom denna term läggs alla organ och system för framtida barn, och på den kvinnliga kroppen medicinering effekt kan störa processen och orsaka bildning av missbildningar.

Under graviditetens andra trimester är användningen av läkemedlet möjlig under överinseende av läkaren, om den förväntade terapeutiska effekten för moderen överstiger avsevärt risken för barnet.

Under graviditetens tredje trimester är användningen av Trombo ACC-tabletter kontraindicerad, eftersom behandling kan leda till intern blödning i fostret, massiva fosterskador och blödningsstörningar hos nyfödda.

Acetylsalicylsyra kan utsöndras i bröstmjölk och orsaka allvarliga biverkningar hos spädbarn, så behandling med läkemedlet utförs inte under amning. Om nödvändigt bör amning avbrytas.

Biverkningar

Under mottagning av Trombo ACC-tabletter hos patienter med ökad individuell känslighet mot acetylsalicylsyra kan biverkningar utvecklas:

  • på den del av matsmältningssystemet - halsbränna, magsmärta, illamående, exacerbation av kronisk gastrit och magsår, kräkningar, gastrointestinal blödning, utveckling av reaktiv pankreatit, förhöjda levertransaminaser;
  • från nervsystemet - yrsel och huvudvärk, tinnitus, hörselnedsättning;
  • risk för blödning, hematom, blödande tandkött;
  • av blodbilden - trombocytopeni, anemi, minskning av färgindex och nivå av erytrocyter i blodet;
  • allergiska reaktioner - utslag av erytematösa hudtyp, små blödningar under huden, bronkkonstriktion, utveckling av astma, rinit, i sällsynta fall, anafylaktisk chock.

Om en eller flera biverkningar uppträder, ska läkemedlet avbrytas och rådfråga läkare.

överdos

Om intaget av tabletter Trombotisk ACC i stora doser patienten utvecklar snabbt symtom på överdosering, som uttrycks i akut förgiftning av salicylater - kräkningar, avföring med blod, levertoxicitet, näsblod, tinnitus, respiratorisk alkalos.

Vid allvarlig förgiftning med acetylsalicylsyra utvecklar patienter lungödem, andningsdepression, asfyxi (kvävning), hjärtarytmi, konvulsioner, koma.

Behandling av en overdos av salicylater är att tvätta magen, flera intag av aktivt kol, återställa vattensaltbalansen, vid behov utföra symtomatisk behandling.

Droginteraktioner

Särskild vård kräver läkemedelsinteraktion med Trombo ACC-tabletter med sådana droger:

  • metotrexat;
  • Antikoagulantia - på grund av risken för massiv blödning
  • NVPV;
  • Trombolytiska medel;
  • Hypoglykemiska droger och insulin.

Acetylsalicylsyra, som ingår i Trombo ACC-tabletterna, ökar den terapeutiska effekten av de ovan nämnda läkemedlen, vilket ökar sannolikheten för biverkningar och överdosering. Om en läkemedelsinteraktion krävs krävs dosjustering.

Vid samtidig administrering av tabletter med droger från gruppen glukokortikosteroider observeras en minskning av den terapeutiska effekten av acetylsalicylsyra.

Särskilda instruktioner

Tabletter Trombo ACC kan endast tas som föreskrivet av en läkare efter förberedande blodprovning.

Acetylsalicylsyra, som är en del av läkemedlet, kan orsaka utveckling av bronkospasm hos personer som är benägen för allergier eller patienter som lider av bronkial astma. Astmaanfall på grund av terapi med läkemedlet blir frekventare och svårare.

I närvaro av urtikaria, ödem i näsan och svalg efter att ha tagit tabletter av acetylsalicylsyra eller NVPV före behandling med läkemedlet Trombo ACC bör alltid rådfråga en läkare.

Mot bakgrund av läkemedelsbehandling reduceras patientens blodplättar i blodet, vilket kan leda till blödning under operationen. Om patienten har planerat operation, inklusive tanduttag, är det nödvändigt att varna läkaren att han tog Trombo ACC.

Kvinnor som tar läkemedlets piller bör skyddas noggrant från början av en oplanerad graviditet, och om uppfattningen inträffar, stoppas läkemedlet omedelbart och konsulteras av en läkare.

Tabletter Trombo ACC kan inte tas samtidigt med acetylsalicylsyra eller icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, eftersom detta ökar risken för biverkningar och allvarlig överdosering.

Patienter över 65 år kräver individuell dosering, eftersom risken för biverkningar i denna åldersgrupp är särskilt hög.

Vid förekomsten av obehagliga känslor inom ett epigastrium mot en behandlingsbakgrund av ett preparat, slutar en illamående, en sår i magsmottagning av tabletter omedelbart och adresseras till läkaren.

Under behandlingen ska läkemedlet avstå från aktiviteter som kräver ökad koncentration och kontroll av bilen. Detta beror på utseendet av yrsel och buller i öronen på bakgrunden av terapin.

Analoger av Trombo ACC tabletter

En liknande terapeutisk effekt med Trombo ACC tabletter är följande:

  • Acacaridol tabletter;
  • Aspirin tabletter;
  • Aspirin UVA lösliga brännbara tabletter;
  • Aspirin cardio tabletter;
  • Acetylsalicylsyra tabletter.

Alla dessa läkemedel har allvarliga kontraindikationer, så du kan inte självständigt börja behandlingen utan att ha råd med en läkare.

Lämna och lagringsförhållanden

Tabletter Trombo ACC säljs utan recept från apotek. Tabletterna ska förvaras på en torr plats, vid en temperatur av högst 25 grader. Tablettens hållbarhet är 3 år från produktionsdagen, i slutet av denna period bör tabletterna kasseras.

Trombo ACC-pris

På apotek i Moskva är den genomsnittliga kostnaden för drogen Trombo ACC 140 rubel.

Artiklar Om Varicer